Over Huub

Hallo allemaal. Ik ben Huub Steinmann.

Ik woon in Grave, in de provincie Noord Brabant, een stadje 15 km ten zuiden van Nijmegen.

Ik ben geboren in 1960 in Gennep in Noord Limburg.

Ik ben getrouwd. Wij hebben 2 kinderen, een dochter en een zoon.

Ik heb 21 jaar in een bouwmarkt als in- en verkoper gewerkt; 9 jaar fulltime en 12 jaar parttime.

Daarna werkte ik 11 jaar in een winkel voor verf en behang onder de naam DECOHOME GRAVE eerst in het centrum van Grave (Decohome Derks), later op het kleine industrieterrein bij de Boerenbond in Grave.

Ook heb ik 3 jaar bij Leja Tools BV te Cuijk als magazijnbeheerder gewerkt.

nu werk ik bij ERVEZA verfspeciaalzaak te Heesch.

Mijn vrouw en ik hebben besloten dat zij fulltime werkt en ik parttime, zodat ik voor de kinderen kon zorgen toen ze klein waren.

Dit kwam mooi uit voor mijn grote hobby HET HARDLOPEN!

Begin 1989 ben ik begonnen met (dat was de bedoeling) 5000 meter rennen.

Ik kwam er snel achter dat dit niet de juiste weg was, want na 200 meter stond ik al buiten adem en dacht: rennen is niets voor mij!

Maar na een paar weken van vallen en opstaan las ik een bericht in de plaatselijke krant over trainen in een loopgroep.

De loopgroep Grave is een groep enthousiaste lopers die op eigen ervaring looptraining geeft aan mensen die in groepsverband de lol en de techniek van het lopen willen leren. (Zie onder knop loopgroep).

Door deze groep ben ik met sprongen vooruit gegaan en heb ik het eerste jaar het gewaagd om aan de trimloop in de gemeente Grave (de R.T.C. trimloop Gassel) mee te doen.

Ik kreeg de smaak te pakken en ging steeds verder lopen. Dit groeide verder uit tot ik half 1990 mijn 1e halve marathon liep (in Grave).

Ook dit ging goed en ik liep 2 weken later in Gennep mijn 2e halve marathon.

Zo kort achter elkaar was voor een beginnend loper toch even te veel (spierpijn).

Toen wist ik nog niet wat ik nu weet, namelijk dat voldoende drinken erg belangrijk is om de afvalstoffen in de spieren snel te laten afvloeien.

In 1992 heb ik de Rotterdam marathon voor de eerste keer gelopen, nu in 2005 heb ik hem al 13x uitgelopen.

In 2004 heb ik voor het eerst twee marathons gelopen in een jaar, eerst 4-4-2004 Rotterdam en op 17-10-2004 Amsterdam (ook uitgelopen). Mooi een half jaar achter elkaar. Voor een najaarsmarathon moet je in de zomer (en tijdens de vakantie) door trainen. Voor het gezin is dit tijdens de vakantie niet prettig, want je moet vroeg op (later op de dag is het te warm om te trainen) en in een vakantiehuisje heb je al gauw dat er geslapen en gewoond wordt in dezelfde ruimte. Dus als ik vroeg opstond, werd iedereen wakker.

Op 2 april 2006 hebben we met 17 lopers van AV Wijchen in Bonn de marathon gelopen. Dit is weer eens wat anders dan Rotterdam met 12.500 starters. Hier in Bonn starten maar ± 3000 lopers, plaats genoeg om uit de voeten te komen. Ook deze marathon heb ik zonder problemen uitgelopen.

We hebben hem gelopen de marathon der marathons NEW YORK

Op 5 november 2006 hebben Ineke, Irene, Fanny en ik de New York marathon gelopen, zeer indrukwekkend en zo groots dat het bijna niet na te vertellen is!

Als je er meer over wil weten, mail dan even, en ik zal proberen te vertellen hoe mooi, groot, geweldig, enz die marathon is (zie foto album onder knop marathon).

Op 2e Paasdag 9 april 2007 hebben we met een groepje de Fortis marathon Utrecht gelopen. Het is leuk om ook eens andere marathons uit te proberen, na 13 x Rotterdam. Dit was marathon 17, hoe veel zal en kan ik er nog lopen???

Bij AV Wijchen kwam men eind 2007 op het idee om een marathon in Rome te lopen. Met 15 lopers zijn we naar Rome gegaan. We hebben daar de marathon op zondag 16 maart 2008 allemaal uitgelopen. Voor mij was dit de 18e marathon.

De 19e Marathon ben ik met 4 lopers van AV Wijchen in Hamburg gaan lopen, dit was 26 april 2009. Het was warm die dag 24 C en ondanks de vroege start 9.00 uur was het toch knap warm. Het belangrijkste is dat we hem allemaal hebben uitgelopen.

Mijn 20e marathon heb ik op 20 septeber 2009 in Berlijn (40.000 lopers) gelopen, nog iets warmer dan Hamburg, maar ook hier weer uitgelopen. Deze keer met 2 loopsters van loopgroep Grave. Berlijn marathon is een aanrader, niet al te zwaar parcours, en zéér goed georganiseerd!

Marathon 21, die van Enschede was weer anders. Na een lange en koude winter en fris voorjaar was het vandaag 25 april 2010 een temperatuur van 25 C ! de start om 10.30 uur dus de tweede helft van de marathon was zaar. Van waterpunt naar waterpunt. Gelukkig deze marathon toch uit kunnen lopen, maar het scheelde niets.

Marathon 22, DE MARATHON VAN ATHENE! 31-10-2010 2500 jaar na de allereerste Marathon ooit! ik wist dat het een zwaar parcours zou zijn, maar zó zwaar ook niet. weer lekker warm 23 C. De start was om 9.00 uur. “alleen” gelopen met 12.500 starters. eindtijd 4.33 uur.

“marathon” 23 DE 6 UUR VAN STEIN: 13-3-2011

Na een trainingsopbouw van 10 weken van normaal 65 km per week naar 90 km op mijn top,

was ik klaar voor mijn eerste ultraloop van 6 uur.

Het parcours was zeker niet vlak te noemen, er zat best veel vals plat in met een hoogteverschil van ± 40 meter. Dit lijkt niet veel, maar als je dit 16 rondes mag lopen valt het toch wel tegen.

Mijn doel was tussen de 50 en 55 km te lopen, doel net gehaald toch nog 50,5 km!

op naar marathon 24 Beneden Leeuwen, 4-9-2011.

Marathon 24 zit er op! Beneden-Leeuwen (Rabo-marathon) Deze marathon was voor marathon nummer 24 zodat marathon nummer 25 (mijn laatste marathon) Honolulu zal zijn. Het was warm en benauwd, dus zwaar! Maar gelukkig geen regen.

Op naar nummer 25 Honolulu!!!!

Ik heb mijn laatste (25e) marathon (Honolulu) uitgelopen. Het was wel mijn langzaamste marathon: eindtijd 4 uur en 53 minuten. Zoals ik al verwacht had was het een zware marathon. Ik ben blij dat ik hem uitgelopen heb. Het verslag van de marathon zie Home.

½marathons:

Ook heb ik 24x in Gennep (kan niet meer zijn gestopt met de ½ marathon) en 7x in Eindhoven en 3x de dijkenloop / Beneden – Leeuwen, 4x de derdekerstdagloop in Arnhem en 13 x Sint Anthonis en 3 x de Posbank Velp en 1x Grave  de halve marathon uitgelopen.

Ik heb tot nu toe het geluk gehad dat ik alle wedstrijden (ook al 29x de Zevenheuvelenloop15 km) heb uitgelopen en nooit ben uitgevallen.

Uitvallen is geen schande, je moet luisteren naar jouw eigen lichaam, lukt het niet stop dan anders kan het wel eens zijn dat je voor langere tijd uitgeschakeld bent.

Ook heb ik diverse bekende wedstrijden gelopen o.a. 7 x Posbankloop 15 km, 1 x Bridge to Bridge 16 km enz.

Het aantal door mij gelopen wedstrijden wil ik niet mee pronken, maar geeft wel aan dat ik veel ervaring heb.

Begin 2006 ben ik erachter gekomen dat ik de wereld al ben rondgelopen! De eerste jaren heb ik moeten gokken, later was het optellen van de km uit de logboeken en GPS logboek.

Bij elke wedstrijd houd ik wel rekening met een eventuele uitval of het niet kunnen starten.

De voorbereiding van de Rotterdam marathon is niet eenvoudig voor mij.

Naast het feit dat ik 4x per week loop, ± 60 km in totaal, moet ik van december (dan weeg ik ± 90 kg) tot april 8 tot 10 kg afvallen naar ± 85kg. Dit betekent géén gebak, snoep, bier, zoutjes enz. Dit alles lukt door steun van mijn vrouw en kinderen elk jaar weer.

Vanaf 2003 let ik het hele jaar door op wat ik eet en drink, zo ben ik gestopt met bier drinken en blijf ik nu op een gewicht van ± 87 kg.

Elk jaar maak ik een trainingsschema voor de marathon die je op mijn side kunt lezen. Dit schema is bedoeld voor lopers die de marathon tussen 3 uur 45 min. en 4 uur 15min. lopen.

Dit schema wordt door lopers van onze loopgroep als richtlijn gebruikt voor hen eigen training.

In augustus 2003 ben ik gevraagd om looptrainer te worden bij A.V. Wijchen. Na een paar keer mee te hebben getraind heb ik ja gezegd en ik geef nu duurlooptraining op donderdagavond voor de loopgroep gevorderden nivo 2. Deze avond heeft de groep een duurloop. Ik wissel deze af met vaartspel en minutenloop, zo blijft het afwisselend en leuk. Men is tevreden over mijn training en dat vind ik leuk.

April 2005 trainen we bij AVWijchen ook voor het “Gelders looppaspoort”. Dit zijn 8 loopclinics om beginnende lopers te laten proeven hoe het is om gericht te trainen, en looptechniek te leren. Ook in 2006 hebben we weer 6 loopclinics gegeven, dit keer had ik de groep “beginners” , zij waren allen zeer gemotiveerd en vonden het leuk om tips en techniek te krijgen. Ook in 2007 geven we weer 6 loopclinics. Dit jaar heb ik de groep gevorderden en ook al lopen deze mensen al wat langer, ze vinden het leuk en lekker om een keer bij een vereniging te trainen. helaas is het “Gelders looppaspoort” gestopt na 3 jaar.

Op zaterdag 23 maart 2013 ben ik geslaagd voor looptrainer niveau 3

Huubs hardlooppagina voor hardlopend Nederland