SINTERKLAASLOOP

ZATERDAG 28 NOVEMBER SINTERKLAASLOOP WIJCHEN

Zaterdag 28 november organiseert Atletiek Vereniging Wijchen alweer voor de 11e keer de Sinterklaasloop. Deze loop is ontstaan uit de traditionele pietentraining voor de pupillen. Maar een paar fanatieke ouders die altijd met hun kinderen mee mochten rennen, hebben deze traditie opgepakt en uitgebouwd naar een heuse bosloop voor iedereen. Dus ook voor recreanten en wedstrijdlopers en niet-leden van A.V.W.

Vorig jaar kende de loop op alle afstanden in totaal al bijna 200 deelnemers. Dit jaar wil de organisatie dit aantal ruim overtreffen.

Voor kinderen (leden van A.V.W.) t/m 14 jaar is deelname gratis. Overigen betalen 3 euro.

Start en finish zijn op de atletiekbaan op sportpark de Wijchert in Wijchen (naast de voetbalvelden van A.W.C.). Het parcours is op grotendeels onverhard terrein rondom de baan en de bosvijver.

Programma:

9.30 uur: Kinderen tot 9 jaar de afstand is 1200 meter.

9.45 uur: Kinderen van 9 en 10 jaar. De loop gaat over 1775 meter.

10.00 uur: Starten de jonge lopers van 11 t/m 14 jaar voor de afstand van 3500 meter.

10.30 uur starten de overige lopers vanaf 15 jaar en ouder aan de start. Deze lopers kunnen kiezen tussen de afstanden 3500, 5250 of 7000 meter.

Vooraf inschrijven is verplicht. Dit kan via de website: www.avwijchen.nl of schriftelijk tot 1 uur voor de start van de betreffende afstand.

Kleed- en douchegelegenheid zijn aanwezig in het clubgebouw van AV Wijchen.

Ook Sint en zijn Pieten zullen deze ochtend aanwezig zijn om er weer een leuk spektakel van te maken. Verder is er een echte bakker aanwezig die de gehele morgen speculaasjes bakt voor alle aanwezigen.

Iedereen is van harte welkom. Broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes om mee te doen of gezellig te komen kijken.

Meer informatie vind je op de website www.avwijchen.nl.