Loopgroep Grave

Hallo allemaal,

Loopgroep Grave heeft een eigen website:

www.loopgroepgrave.nl

Ook kun je de loopgroep vinden op Facebook

De informatie hieronder kan verouderd zijn.

Loopgroep Grave traint op de volgende dagen:

ZONDAG

Op zondagmorgen zijn er 3 groepen (start om 9.00 uur exact bij de Molen in Gassel), een groep van ± 18 personen (veelal beginners) zij krijgen techniektraining en loopscholing van Huub en de andere groep van ± 25 personen gaat eerst inlopen met oefeningen onder leiding van Cees, Fons,Kees en Jan, daarna spieren “losmaken” en dan wordt er de “Maas” route òf de “Broekse Wielen”route óf de “Heihoek” route gelopen. Is er op zondag een fietscross wedstrijd in het bos is er de “Gassel – Geest ” route.  De 3e groep gaat FIT wandelen met Frans de groep is ± 20 personen groot.

Omdat er een groot verschil is in talent, snelheid en leeftijd, rent iedereen zijn eigen tempo.

In de routes zijn keerpunten ingelast. Op deze punten wordt elke keer de laatste loper opgehaald, zodat we als één loopgroep weer terug bij de molen komen.

MAANDAGAVOND

Voor de ervaren loper die het minimaal 15 kilometer volhoudt, is er de mogelijkheid om zich op maandagavond 19.00 uur aan te sluiten bij de lopers van de loopgroep. De ronde zelf is 13½ km en de basis snelheid is ± 9½ km/uur, ook hier versnellen we af en toe maar komen altijd de basislopers weer ophalen. De totale tijd is 1½ uur.  Vertrek vanaf parkeerplaats Burg. Raijmakerslaan 167 – 183 in Grave.   Let op alle vertrektijden zijn exact dus kom niet te laat!

WOENSDAGMORGEN

Woensdagmorgen bestaat de 1e groep uit gemiddeld 20 lopers. Op deze dag wordt er een intervaltraining gegeven door Huub, die iedereen naar eigen kunnen kan meedoen. De start is dan ook om 9.00 uur exact in Gassel. Deze training duurt ook tot 10.00 uur.

De 2e groep is de Fit wandelgroep training gegeven door Ineke van Rij  of Jopie Broeks hier doen ± 15 lopers aan mee.

WOENSDAGAVOND

Sinds april 2012 is er tevens elke woensdagavond een training van loopgroep Grave!

De training is onder leiding van Lonneke Toonen, die de route en het tempo goed in de gaten houdt.

De start is vanaf Burg. Raijmakerslaan 101 in Grave om 19.30 uur.

Er worden variabele routes door Gassel, Grave of Velp gelopen.De totale tijd is 1½ uur en de gemiddelde snelheid is ± 8½ tot 9½ km/uur.

Totaal wordt er ongeveer 10 km gelopen. Eenieder die deze afstand kan lopen is welkom.

Mocht je vragen hebben kun je die sturen naar: lonneke_toonen@xs4all.nl

2 groepen op de donderdagavond.

Sinds 4 weken (maart 2017)lopen we een route van 5 km op donderdagavond, start vanaf de molen in Gassel om stipt 20:00 uur.

We lopen niet snel, maar dat is ons doel ook niet. We willen lekker lopen, volop kunnen kletsen, en op deze manier wellicht onze afstand uitbreiden. Snelheid is 8 – 8,5 km/uur, soms beetje sneller, soms beetje langzamer. Na ongeveer 10 minuten nemen we een moment om alles een beetje door te bewegen, en we drinken nog een keer halverwege. Op deze manier zijn we er zo’n 35 – 45 minuten mee zoet. Er bestaat een app-groep, die Anne beheert. Aan- of afmelden hoeft natuurlijk niet, maar we merken dat de app daar wel voor wordt gebruikt. Na afloop delen we onze resultaten altijd even m.b.v. onze supersonische sporthorloges

Vooral belangrijk dat dit loopmoment niet te serieus wordt gezien. We zijn (nog) geen trainers, maar hebben als doel een keer extra samen te lopen, en dat wie wil altijd aan kan sluiten. We houden rekening met elkaar, zoals we dat gewend zijn van de loopgroep. Ideaal voor mensen die net (weer) beginnen, geen snelheidsdoel hebben en/of minder tijd hebben.

Na 2 testlopen op onderstaande route, gaan we aanstaande (18-01-2018) donderdagavond om 19.30 uur van start met een duurloop voor gevorderden, dat wil zeggen dat je de afstand van 15 km makkelijk kan lopen in een tempo van 10½ KM/uur. Vertrek vanaf parkeerplaats (net als maandag) Burg. Raijmakerslaan 167 – 183 in Grave.

We wisselen tempo, links- en rechtsom (de route) per week!

Het is de bedoeling om van deze groep een app aan te maken, zodat we van te voren kunnen zien wie er mee gaan.

Graag nu even een mailtje naar huub.steinmann@home.nl of je mee gaat.

Ook kan je je aanmelden via Facebook.

afstand route donderdag

Het ontstaan van, en hoe het nu is, met Loopgroep Grave

Loopgroep Grave is opgestart in 1989.

Er waren drie enthousiaste sporters uit de triatlonwereld die hun kennis van hardlopen wilden overbrengen op aspirant lopers.

Dit waren Benno Wildenbeest, Cas van de Rijdt en Kees Liket.

Zij gaven training aan mensen die kennis wilden maken met de hardloopsport. De trainingen werden gegeven in het parkje bij de Openbare School Hartenaas en in de buurt van sporthal/zwembad Op den Ham in Grave.

Als eerste sloten Cor van de Sluijs, Kees Pouwels en Huub Steinmann zich bij dit drietal aan. Ook zij gingen later trainingen geven.

Geleidelijk groeide de groep naar ± 40 deelnemers (dit gebeurde naar aanleiding van stukjes in de Graafsche Courant) en is de trainingslocatie gewijzigd in het Gasselse bos bij de molen.

Daar heeft de groep een héél bos tot haar beschikking.

In de loop van de jaren zijn er veel lopers gekomen en gegaan, maar er blijft een harde kern over.

Op 28 maart 1999 is het 10 jarig bestaan van de Loopgroep gevierd met een loopspel, een brunch in het dorpshuus in Escharen en het maken van een groepsfoto.

Het 15 jarig bestaan was bijna vergeten, maar is na een training in het bos van St.Walrick daar in het restaurant met een kopje koffie en appelgebak toch gevierd.

Het is nu eind 2006 en de loopgroep is weer zeer groot.

Op 1 november 2009 hebben wij het 20 jarig bestaan van de loopgroep Grave gevierd.

Om 10.00 uur hebben wij ons verzameld bij de molen in Gassel, waarna ik de sponsoren: kledingzaak Marc O’ Polo Nijmegen, VW garage Thoonen BV te Gassel en Scheepswerf Grave BV heb bedankt voor de mooie hardloopjasjes.

Ik werd op mijn beurt bedankt voor het regelen van de sponsorjasjes en de organisatie van de viering van het 20 jarig bestaan van de loopgroep. Ik kreeg uit handen van Ineke een kistje wijn met een wijnglas die ingegraveerd is met de tekst: “2009 loopgroep Grave 20 jaar”. Iedereen hartelijk dank daarvoor!

De opkomst was groot, in totaal 62 mensen, helaas weinig “oud” lopers.
Er is volgens mij genoeg reclame gemaakt in alle regionale kranten.
De lopers konden kiezen uit Nordic walking met Ineke of een zwaar parcours van 2 km hardlopen. De hardlopers deden ouderwets met Benno (een van de oprichters van de loopgroep) mee aan inlopen en daarna bij de molen rekken en strekken op de methode waar Benno patent op heeft (zeer soepel en gevarieerd).

Om 10.20 uur gaf Corry Bruisten het startschot (wat gaat z’n startpistool toch zwaar) voor de loop. Aan de gezichten van de lopers was af te lezen hoe zwaar het parcours was.
Er waren lopers bij die het na één ronde voor gezien hielden, maar er waren ook 2 lopers die maar liefst vier keer rond gingen binnen de 40 minuten.
Half twaalf konden de lopers die zich hadden aangemeld voor de lunch in de molen melden.
Daar stonden soep, broodjes, koffie en thee te wachten.

Toen iedereen binnen was arriveerde de wethouder van sport van de gemeente Grave dhr. Harry Opsteegh. Hij feliciteerde ons met het 20 jarig jubileum.
Er werd gezellig gepraat over hoe het 20 jaar geleden er aan toe ging en men kon kijken naar foto’s en archiefmateriaal van de afgelopen 20 jaar. Kortom, een geslaagde ochtend.
Op naar de 25 jaar!

 

Op 20 september 2014 hebben wij het 25 jaar jubileum. Dit hebben we groot gevierd met workshops, BBQ en feestavond met de Wild Weeping Willies.

Op de volgende dagen zijn er trainingen:

ZONDAG
Er zijn nu 3 groepen op zondagmorgen (start om 9.00 uur exact bij de Molen in Gassel), een groep van ± 18 personen (veelal beginners) zij krijgen techniektraining en loopscholing van Huub en Lonneke, de andere groep van ± 25 personen gaat eerst inlopen met oefeningen onder leiding van Cees, Fons of Wim, daarna het losmaken van de gewrichten  en dan wordt er een van de vier routes gelopen. Is er op zondag een b.v. fietscross wedstrijd in het bos, dan lopen ze de “Gassel – Geest ” route.

http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=345639

of de “Broekse Wielen”route,

http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=345643

óf de “Heihoek” route gelopen.

http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1424131.
Is er op zondag een fietscross wedstrijd in het bos is er de “Gassel – Geest ” route.

http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=1651862.

Omdat er een groot verschil is in talent, snelheid en leeftijd, rent iedereen zijn eigen tempo.

In de routes zijn keerpunten ingelast. Op deze punten wordt elke keer de laatste loper opgehaald, zodat we als één loopgroep weer terug bij de molen komen.

Onder leiding van Frans van der Heijden gaat een groep van ± 10 personen FIT wandelen.

WOENSDAGMORGEN

Woensdagmorgen bestaat de groep uit gemiddeld 25 lopers. Op deze dag wordt er een intervaltraining gegeven door Huub, die iedereen naar eigen kunnen kan meedoen. verder is er een Fitwandelgroep getraind door Ineke, deze groep is 15 lopers groot. De start is dan ook om 9.00 uur exact in Gassel. Deze training duurt ook tot 10.00 uur.

WOENSDAGAVOND

Sinds april 2012 is er tevens elke woensdagavond een training van loopgroep Grave!

De training is onder leiding van Lonneke Toonen, die de route en het tempo goed in de gaten houdt.

De start is vanaf Burg. Raymakerslaan 101 in Grave om 19.30 uur.

Er worden variabele routes door Gassel, Grave, Beers of Velp gelopen.

De totale tijd is 1½ uur en de gemiddelde snelheid is ± 9 tot 9½ km/uur.

Totaal wordt er ongeveer 12 km gelopen.

Eenieder die deze afstand kan lopen is welkom.

Mocht je vragen hebben kun je die sturen naar: lonneke_toonen@xs4all.nl

MAANDAGAVOND

Voor de ervaren loper die het minimaal 15 kilometer volhoudt, is er de mogelijkheid om zich op maandagavond 19.00 uur aan te sluiten bij de lopers van de loopgroep. De ronde zelf is 13½ km en de basis snelheid is ± 9½ km/uur, ook hier versnellen we af en toe maar komen altijd de basislopers weer ophalen. De totale tijd is 1½ uur.  Vertrek vanaf parkeerplaats Burg. Raijmakerslaan 167 – 183 in Grave.   Let op alle vertrektijden zijn exact dus kom niet te laat! Zie kaartje van de route.

kaartje_grave

Met dank aan Albert van Zuijlen Grave

Loopgroep Grave is géén vereniging en kent geen contributie. Het is alleen een groep enthousiaste lopers die tips uitwisselt en naar de looptechniek kijkt. We vinden het leuk als je komt. Aan-of afmelden hoeft niet. Je komt gewoon!

Iedereen loopt wel voor eigen risico!

In het jaar 2000 hebben wij als loopgroep sponsoren gevonden voor onze shirts. Dit zijn geen gewone katoenen shirts maar Asics duotech.Er werden 70 shirts door de sponsoren geschonken, waar wij  Noor’s Sportwereld te Grave, Autobedrijf Thoonen BV te Gassel en Thijssen Bouw BV te Escharen heel dankbaar voor zijn.

Begin 2001 hebben wij loopbroeken gekregen van sponsor ESSENT, vanaf dat moment zijn wij allemaal hetzelfde gekleed wat weer een stimulans is om door te trainen.

Na 5 jaar waren de shirts versleten en aan vervanging toe.We hebben Autobedrijf Thoonen BV te Gassel en dit keer de Scheepswerf Grave bereid gevonden om ons in 2006 van nieuwe shirts te voorzien. Marc O’ Polo (kledingwinkel uit Nijmegen) heeft voor een groot deel nieuwe loopbroeken gesponsord. Wij zijn onze sponsoren daar heel dankbaar voor.

De 50 kernlopers van nu hebben een set kleding en dat staat zeer professioneel!

Met andere mensen samen lopen is prettig en gemakkelijk. Je houdt het dan beter vol en je bent niet geneigd vroegtijdig te stoppen.

Op 20 september 2014 hebben we feest gevierd ter ere van het 25 jarig bestaan van de Loopgroep in de Brouwketel te Escharen. We zijn ’s middags begonnen met koffie/thee en gebak gesponsord door Maarten Manders, de warme bakker uit Mill. Daarna heeft iedereen deelgenomen aan 2 workshops naar keuze. We hebben genoten van een heerlijke barbecue. ’s Avonds was er een prima feest onder het genot van live muziek van de band The Wild Weeping Willies die belangeloos optrad. We kijken allemaal terug op een prachtig feest. Inmiddels hebben alle mensen die op het feest zijn geweest de foto’s toegestuurd gekregen die die dag gemaakt zijn door Matt Gerrits. Dankzij vele sponsoren is de hele loopgroep (zo’n 100 lopers) in een nieuw felgeel trainingsjasje gestoken. Ook danken wij het aan de sponsoren dat er in het bos tegenover de molen een bord “verzamelplaats loopgroep Grave” staat.

Bijdragen voor het lief-en-leed-potje kunnen worden overgemaakt naar:
NL96 RBRB 0778 2061 22 t.a.v. Stichting Sportief Grave, o.v.v. “Lief en Leed + jouw voor- en achternaam”.

Loopgroep Grave met de nieuwe jasjes van het 20 jarig bestaan van de loopgroep.

9beo9w

Copyright http://www.marijkedankers.nl/ 2010

Vanaf mei 2006 is de loopgroep Grave gehuld in schitterende nieuwe outfits.

loopkleding

Copyright http://www.marijkedankers.nl/ 2006

De nieuwe loopkleding is gesponsord door:

sponsor1

Autobedrijf  Thoonen in Gassel

sponsor2

Kledingzaak Marc O’Polo in Nijmegen

sponsor3

Scheepswerf Grave in Grave

sponsor4

Marijke Dankers sponsort de foto’s

loopgroep20001101

De loopgroep Grave 1-11-2000 – Copyright “Jean Smeets fotografie”

Huubs hardlooppagina voor hardlopend Nederland